Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pektyna do dżemów 500g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pektyna jabłkowo-cytrusowa do wyrobu dżemów niskocukrowych.
Opakowanie 500g
Skład: pektyna amidowana 100%
Produkt polski.
Data przydatności do spożycia do końca: 12.2025 r.
Sposób przygotowania:
1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
aga83
Ja już po pierwszych zapas na nowy sezon, w zeszłym roku poznałam pektyne i juz nie moge sie doczekac nowych przetworkow
Gabi
Pektyna to chyba moj najlepszy przyjaciel latem haha:) swietny produkt,u mnie to juz przetworstwo idzie na kilogramy