v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy krakowskiej pieczonej 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 8,90 zł
  (1 kg = 89,00 zł )
8.90
Cena netto: 8,24 zł
  ( 1 kg = 82,40 zł )
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.98
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1063-002

Opis

Kompletna mieszanka przypraw do kiełbasy krakowskiej z nutą kolendry i kminku.

Doskonale podkreśla smak i zapach kiełbasy.

Pozostałe składniki mieszanki zapewniają odpowiednie wybarwienie i stabilność barwy. 

Składniki: pieprz czarny, kminek, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy max 12%, czosnek, gałka muszkatołowa, kolendra, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, sól spożywacza niejodowana, kardamon, aromat

Dawkowanie: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 100g

Wyprodukowano w Polsce

Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam.

Kiełbasa Krakowska - Przykładowa receptura

Receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. I 7,0 kg
  2. Wieprzowina kl. II 2,0 kg
  3. Wieprzowina kl. III 1,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Kiełbasa krakowska pieczona 90g lub według uznania

3) Zimna woda 0,25 l.

4) Osłonki białkowe o średnicy ø 55- 65 mm

  1. Peklowanie:

Wieprzowinę kl. I kroimy na kawałki o średnicy ok 5cm i mieszamy z peklosolą. Pozostałe surowce również mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

wieprzowina kl. II – mielimy na sitko o otworach 8 mm

zaś wieprzowina kl. III rozdrobniamy/mielimy na sitku o otworach 2,5/3 mm

  1. Mieszanie:

Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę.

Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa krakowska pieczona

  1. Nadziewanie

Nadziewać w osłonki białkowe.

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na dwie godziny.

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75 ‘C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 68-70 ‘C

  1. Studzenie:

Schładzamy powietrzem

  1. Wędzenie

Zimnym dymem

 

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1174 kJ/ 280 kcal, Tłuszcz: 6,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g, Węglowodany 34g, w tym cukry 15,0g, Błonnik 17,0g, Białko 13,0g, Sól 7,5g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl