v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy wiejskiej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 49,12 zł 49.12
Cena netto: 45,48 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.42
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1057-00

Opis

Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i dodatków do kiełbasy wiejskiej.

Wiodącymi składnikami przyprawy są pieprz czarny oraz czosnek.

Odpowiednie zestawienie poszczególnych przypraw naturalnych pozwoli na przygotowanie kiełbasy o wyrazistym smaku i wyjątkowym aromacie.

Zastosowanie Naszej mieszanki znacząco ułatwia etap przygotowania surowców poprzez eliminację kłopotliwego odważania wielu przypraw w małych ilościach.

Składniki: pieprz czarny, czosnek, gorczyca biała, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, cukier, majeranek, ziele angielskie, kolendra, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu 4,4%, sól spożywcza niejodowana, aromaty.

Produkt zawiera alergen gorczycę.

Produkt może zawierać seler i sezam

Dawkowanie: 10g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Kiełbasa Wiejska - Przykładowa receptura

Receptura na 10 kg surowca:

I . Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. I 3,0 kg
  2. Wieprzowina kl. II 6,0 kg
  3. Wieprzowina kl. III 1,0 kg

II .Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Kiełbasa Wiejska 100g lub według uznania

3) Zimna woda 0,25 l.

4) Jelita wieprzowe 28 - 30 mm

Sposób przygotowania

  1. Peklowanie:

Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

wieprzowina kl. I rozdrobniona na sitku o otworach 12 mm

wieprzowina kl. II - rozdrobniona na sitku o otworach 8 mm

wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach 3 mm

  1. Mieszanie:

Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę.

Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa Wiejska.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita wieprzowe 28 - 30 mm

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na 2 godziny

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75 st. C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C

  1. Studzenie:

Studzenie zimną wodą

 

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1108 kJ/ 263 kcal, Tłuszcz: 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g, Węglowodany 38,4g, w tym cukry 12,4g, Błonnik 14,6g, Białko 12,4g, Sól 4,1g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

27 sierpnia 2021

Bombowa przyprawa

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl