v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiszki pasztetowej 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 9,70 zł
  (1 kg = 97,00 zł )
9.70
Cena netto: 7,89 zł
  ( 1 kg = 78,90 zł )
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.55
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1061-02

Opis

Przyprawa do kiszki pasztetowej to kompozycja przypraw naturalnych z dużym udziałem cebuli.

Z jej dodatkiem można przygotować pasztety w foremkach lub w osłonkach o oryginalnym, intensywnym smaku i zapachu.

Skład m.in.: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, aromaty, sól spożywcza niejodowana, papryka ostra, glukoza, gałka muszkatołowa, aromat dymu wędzarniczego.  

Dawkowanie: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 100g

Wyprodukowano w Polsce.

Receptura na 10 kg surowca:


I Surowiec:
1. Wątroba wieprzowa 2,0 kg
2. Wieprzowina kl. II 3,0 kg
3. Podgardle wieprzowe 2,5 kg
4. Tłuszcz drobny 2,5 kg


II Przyprawy i materiały pomocnicze:
1. sól - 180g w przypadku pasztetu w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych
2. sól - 160g-170g kg w przypadku pasztetu pieczonego w foremkach aluminiowych
3. Przyprawa Kiszka Pasztetowa 100g
4. Jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe


1. Przygotowanie surowca

Wątrobę moczyć się w wodzie ok. 1 godz., po czym usunąć żyły, pociąć na płaty i zalać wodą o temp. 80 'C . Parzyć ok. 10 min.
Pozostałe surowce gotuje się w temp. ok. 85 'C do stanu pół miękkiego.


2. Rozdrabnianie/ Mieszanie

Wszystkie surowce rozdrabniamy na siatce 2-3 mm (dwukrotnie), po czym dodajemy sól oraz
Przyprawę Kiszka Pasztetowa, dokładnie mieszamy.


3. Nadziewanie

Nadziewać w jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe.


4. Parzenie/ Pieczenie
a.) Parzenie w temp. 80- 85 'C do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72'C
b. )Pieczenie do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 'C


5. Studzenie:
a.) Kiszkę pasztetową w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych studzić w zimnej wodzie.
b.) Pasztet pieczony w foremkach studzić powietrzem.

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1171 kJ/ 278 kcal, Tłuszcz: 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g, Węglowodany 46,6g, w tym cukry 11,4g, Błonnik 15,0g, Białko 8,7g, Sól 6,9g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl