v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do pasztetu staropolskiego 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 9,50 zł
  (1 kg = 95,00 zł )
9.50
Cena netto: 7,72 zł
  ( 1 kg = 77,20 zł )
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.82
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1059-002

Opis

Przyprawa Pasztet Staropolski to bogata kompozycja przypraw.

Wyważony dodatek imbiru oraz kolendry, podkreśla wyjątkowy smak i aromat pasztetu.

Tworząc przyprawę opieraliśmy się na doświadczeniu oraz opiniach Naszych klientów. Pozwoliło to nam stworzyć przyprawę, która trafi w najbardziej wyszukane gusta.

Składniki: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 5%, gałka muszkatołowa, imbir, kolendra, papryka ostra.

Dawkowanie: 11 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 100g

Wyprodukowano w Polsce

Produkt może zawierać gorczycę, seler i sezam

Pasztet Staropolski - Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wątroba wieprzowa 2,0 kg
  2. Wieprzowina kl. II 3,0 kg
  3. Podgardle wieprzowe 2,5 kg
  4. Tłuszcz drobny 2,5 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) sól - 180g w przypadku pasztetu w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych

2) sól - 160- 170 g w przypadku pasztetu pieczonego w foremkach aluminiowych

3) Przyprawa Pasztet Staropolski 110 g

4) Jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe

  1. Przygotowanie surowca

Wątrobę moczyć się w wodzie ok. 1 godz., po czym usunąć żyły, pociąć na płaty i zalać wodą o temp. 80 0C.

Parzyć ok. 10 min.

Pozostałe surowce gotuje się w temp. ok. 85 st..C do stanu pół miękkiego.

  1. Rozdrabnianie/ Mieszanie

Wszystkie surowce rozdrabniamy na siatce 2-3 mm (dwukrotnie), po czym dodajemy sól oraz

Przyprawę Pasztet Staropolski, dokładnie mieszamy.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe.

  1. Parzenie/ Pieczenie

Parzenie w temp. 80- 85 st.C do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 st.C

Pieczenie do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 st.C

  1. Studzenie:

Kiszkę pasztetową w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych studzić w zimnej wodzie.

Pasztet pieczony w foremkach studzić powietrzem.

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 961 kJ/ 231 kcal, Tłuszcz: 6,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9g, Węglowodany 39g, w tym cukry 3,8g, Błonnik 21,0g, Białko 14,0g, Sól 0,12g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl