- Przyprawy naturalne
- Mieszanki przypraw i koncentraty
- Mieszanki przypraw bez glutaminianu
- Gotowe mieszanki przypraw do wędlin
- Marynaty i środki do peklowania mięs
- Bakalie, kasze, mąki i inne
- Jelita naturalne
- Osłonki do wędlin
- Siatki i przędza wędliniarska
- Noże, tasaki, stalki
- Sprzęt masarski
- Akcesoria masarskie
- Książki z przepisami
- Wędzarnie
- Kloce masarskie
- Środki czystości
- Odzież ochronna
- Pojemniki i skrzynki transportowe
- Inne
- Piwowarstwo
- Serowarstwo
- Winiarstwo
- HURT - opakowania zbiorcze
- Nowości
- Promocje
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
64,99 zł
Cena regularna:
76,68 zł
52,84 zł
Cena regularna:
62,34 zł
57,13 zł
46,45 zł
77,90 zł
Cena regularna:
90,09 zł
63,33 zł
Cena regularna:
73,24 zł
259,00 zł
Cena regularna:
289,00 zł
210,57 zł
Cena regularna:
234,96 zł
21,75 zł
21,75 zł
7,90 zł
7,90 zł
58,50 zł
Cena regularna:
65,00 zł
58,50 zł
Cena regularna:
65,00 zł
78,43 zł
78,43 zł
71,45 zł
71,45 zł
64,70 zł
64,70 zł
17,90 zł
17,90 zł
25,57 zł
23,68 zł
64,99 zł
Cena regularna:
76,68 zł
52,84 zł
Cena regularna:
62,34 zł
90,63 zł
73,68 zł
4 428,00 zł
3 600,00 zł
77,90 zł
Cena regularna:
90,09 zł
63,33 zł
Cena regularna:
73,24 zł
88,56 zł
72,00 zł
32,76 zł
Cena regularna:
42,93 zł
30,33 zł
Cena regularna:
39,75 zł
259,00 zł
Cena regularna:
289,00 zł
210,57 zł
Cena regularna:
234,96 zł
57,13 zł
46,45 zł
244,79 zł
199,02 zł
30,07 zł
24,45 zł
138,49 zł
112,59 zł
7,50 zł
6,10 zł
Producent
Cena
-
od
do
Wykonanie wina w domowych warunkach nie jest takie proste. Najwięcej zależy oczywiście od owoców, które zebrane przed pierwszymi mrozami będą miały dzięki temu więcej cukru. Bardzo ważne jest naczynie w którym nasze wino będzie dojrzewać i czekać na kolejne etapy swojej obróbki. Doskonale do tego nadają się wszelkiego rodzaju balony do wina w koszach plastikowych. Ułatwią one przelewanie wina , ponieważ posiadają rączki. Oprócz nich potrzebny jest specjalny korek z dziurą, do którego wetknięta będzie rurka fermentacyjna. Wskaże nam ona czy wino jeszcze pracuje czy już nie. Niestety nie zawsze wino chce się naturalnie sklarować do takiego stopnia jaki oczekujemy. Pomoże w tym środek wspomagający ten proces- Klarowin. Gotowe wino zlewamy do ciemnozielonych butelek i korkujemy. Dla dodatkowego efektu wizualnego warto zainwestować w kapturki termokurczliwe do butelek. W ten sposób możemy oznaczyć jednym kolorem daną partię wina.