- Przyprawy naturalne
- Mieszanki przypraw i koncentraty
- Mieszanki przypraw bez glutaminianu
- Gotowe mieszanki przypraw do wędlin
- Marynaty i środki do peklowania mięs
- Bakalie, kasze, mąki i inne
- Jelita naturalne
- Osłonki do wędlin
- Siatki i przędza wędliniarska
- Noże, tasaki, stalki
- Sprzęt masarski
- Akcesoria masarskie
- Książki z przepisami
- Wędzarnie
- Kloce masarskie
- Środki czystości
- Odzież ochronna
- Pojemniki i skrzynki transportowe
- Inne
- Piwowarstwo
- Serowarstwo
- Winiarstwo
- HURT - opakowania zbiorcze
- Nowości
- Promocje
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Domowe wędliny, czyli nowe przepisy na tradycyjne wyroby wyd. 2016
Opis
"Domowe wędliny" to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.
Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso?
W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!
W książce znajdziesz przepisy na: wędzonki (min.: szynki, baleron, boczki, polędwice, schab, żeberka wędzone, szynkę wołową, pierś drobiową), wędliny podrobowe (min.: kaszankę, krupnioki, pasztety, salceson), kiełbasy (m.in.: szynkową, krakowską, żywiecką, myśliwską, jałowcową, polską wędzoną, kabanosy, frankfurterki, zwyczajną, chłopską, podwawelską, białą surową, serdelki, ) smalec i smarówki.
Ilość stron: 192
Format: 190x250 mm
Oprawa: Oprawa twarda
Rok wydania: 2016
Produkty powiązane
Domowy wyrób kiełbas wyd. II 2014 r
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę.
Cena netto: 28,48 zł
Domowe Wędzenie ryb wyd. 3
Książka odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb, przedstawia gatunki idealne do wędzenia.
Cena netto: 18,95 zł
Domowe wędliny i pasztety
Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach.
Cena netto: 18,95 zł
Domowa masarnia
Z książki dowiesz się co można przyrządzić z poszczególnych kawałków mięsa i w jaki sposób należy je prawidłowo konserwować.
Cena netto: 28,56 zł
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd. 8
Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Cena netto: 38,09 zł
Domowe wędzenie żywności wyd. VII
- To niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych.
Cena netto: 42,85 zł
Domowe marynaty Słodkie, kwaśne i pikantne
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka.
Cena netto: 18,95 zł
Domowe przetwory Dżemy, galaretki marmolady
W książce zawarto kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
Cena netto: 18,95 zł
Domowe alkohole wyd. III 2016
Odkryj liczne zalety przygotowywanych w domu napojów alkoholowych
Cena netto: 28,48 zł
Domowe warzenie piwa wyd. II
Poradnik zawiera mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo
Cena netto: 28,48 zł
Domowe wyrób win i miodów pitnych wyd. czwarte
Ponad sto niezwykłych przepisów na trunki z ziół, owoców, kwiatów i nie tylko!
Cena netto: 38,09 zł
Domowy wyrób serów
Książka zawiera prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na potrawy z serem w roli głównej.
Cena netto: 33,32 zł
Domowe wędliny tradycyjne oraz sous vide
"Domowe wędliny" to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.
Cena netto: 38,09 zł
Wędliny, wędzonki, szynki, kiełbasy - Tradycyjny smak
Poradnik jak przygotować domowe wędliny
Cena netto: 28,46 zł
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - zrób to sam
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Cena netto: 20,33 zł
Jelita wieprzowe 28/30 pęczek 91,5 m EXTRA
Najlepsze do tradycyjnych kiełbas np.: swojska, śląska, grillowa. EXTRA jakość cienkie i wyjątkowo mocne jelito.
Cena netto: 71,45 zł
Jelita wieprzowe 28/32 pęczek 91,5 m EXTRA
Najlepsze do tradycyjnej kaszanki. EXTRA jakość cienkie i wyjątkowo mocne jelito.
Cena netto: 64,70 zł
Jelita wieprzowe proste 9m
Grube jelito stosowane najczęściej do pasztetów, pieczeni, kiszek ziemniaczanych oraz kaszanek.
Cena netto: 19,20 zł
Jelita wołowe proste 10m
Grube jelito stosowane najczęściej do pasztetów, pieczeni, kiszek ziemniaczanych oraz kiełbas dojrzewających.
Cena netto: 29,85 zł
Jelita baranie 22/24 pęczek ok 91,5 mb extra
Jelita baranie należą do najdelikatniejszych jelit stosowanych do produkcji kiełbas wędzonych i parzonych, kabanosów, frankfurterek i parówek.
58,50 zł
Cena regularna:
65,00 zł
Cena netto: 58,50 zł
Przyprawa do białej kiełbasy bez glutaminianu 100g
Gotowa kompozycja przypraw do białej kiełbasy
Cena netto: 6,94 zł
Przyprawa do białej kiełbasy 100g
Gotowa kompozycja przypraw do białej kiełbasy
Cena netto: 6,94 zł
Przyprawa do kiełbasy chłopskiej 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy chłopskiej
Cena netto: 8,24 zł
Przyprawa do kiełbasy chłopskiej bez glutaminianu 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy chłopskiej
Cena netto: 8,24 zł
Przyprawa do kiełbasy grillowej EXTRA 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy grillowej
Cena netto: 7,31 zł
Przyprawa do kiełbasy jałowcowej bez glutaminianu 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy jałowcowej
Cena netto: 6,39 zł
Przyprawa do kiełbasy myśliwskiej suchej 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy myśliwskiej
Cena netto: 7,31 zł
Przyprawa do kiełbasy ogniskowej bez glutaminianu 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy ogniskowej
Cena netto: 6,02 zł
Przyprawa do kiełbasy krakowskiej pieczonej 100g
Gotowa kompozycja przypraw do kiełbasy krakowskiej pieczonej
Cena netto: 7,31 zł
Domowe wędliny z dziczyzny
"Domowe wędliny" to wspaniałe pomysły na wędliny z dziczyzny
Cena netto: 38,09 zł
Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające
"Domowe wędliny" to wspaniałe pomysły na wędliny dojrzewające
Cena netto: 38,09 zł
Atlas wędzonek i wyrobów domowych
Chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś. Znajdziesz w tej książce precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!
Cena netto: 28,52 zł
Tradycyjna spiżarnia
Tradycyjna spiżarnia to obszerne, podręczne kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych domowym przetwórstwem.
Cena netto: 42,85 zł
Wyrób konserw w słoikach i puszkach
Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza.
Cena netto: 61,90 zł
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb
„Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb” to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
Cena netto: 95,23 zł
DOMOWE KONSERWY w słojach i puszkach oraz kiszonki bożenki
Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza.
Cena netto: 111,43 zł
Jelita baranie 22/24 tubowane, na pasku ok 15 mb
Jelita baranie należą do najdelikatniejszych jelit stosowanych do produkcji kiełbas wędzonych i parzonych, kabanosów, frankfurterek i parówek.
Cena netto: 24,30 zł
Jelita wieprzowe 26/28 tubowane, na pasku ok 10 mb
Jelita wieprzowe wykorzystujemy do produkcji kiełbas wędzonych i parzonych
Cena netto: 18,00 zł
Jelita wieprzowe 28/30 tubowane, na pasku ok 10 mb
Jelita wieprzowe wykorzystujemy do produkcji kiełbas wędzonych i parzonych
Cena netto: 17,00 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Piotrek
Haha koles jest dobry, ale czesc przepisow jak najbardziej pomocnych
Miro Krolikowski
Dobra recz, bardzo latwo sie nauczyc wszystko dobrze opisane