Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Jelita wieprzowe 24/26 pęczek 91,5 m EXTRA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 74,30 zł 74.30
Cena netto: 70,76 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.82
Producent: RobimyWedliny
Kod produktu: 0013-00

Opis

Jelita europejskie, mocne, długie odcinki.

Kaliber: 24-26

Kaliber wodny po napełnieniu: 32-34 mm

Długość jelit w pęczku: ok 91,5 mb (13 odcinków)

Jelita wieprzowe cienkie 24/26 stosuje się do produkcji bardzo cienkich kiełbas parzonych, suszonych, wędzonych przeznaczonych do gotowania, grillowania bądź też do bezpośredniego spożycia.

Najlepsze do tradycyjnych bardzo cienkich kiełbas np.: podwawelska.

Jelita, które posiadamy w ofercie pochodzą od najlepszych europejskich producentów - jelita wieprzowe europejskie.

Jelita posiadają dokument świadectwa pochodzenia: Handlowy Dokument Identyfikacyjny.

Jelita przechowujemy w zasolonych beczkach, w klimatyzowanych pomieszczeniach.

Jelita wysyłamy tylko kurierem! Chcemy mieć pewność, że jak najszybciej znajdą się u Państwa. 

Przygotowanie jelit do użycia:

Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.

Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.

Przechowywanie jelit:

Jelita posiadają ok 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl