Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Kątnica wieprzowa 0,3 mb

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,00 zł 2.00
Cena netto: 1,90 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: RobimyWedliny
Kod produktu: 0020-00

Opis

Idealna do pasztetu, salcesonów lub podrobowych wyrobów.

Mieści się w niej ok 1,5kg farszu

Kątnica wieprzowa należy do najbardziej popularnych osłonek naturalnych na salceson, kaszankę lub pasztet.

Stosuje się ją do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających przeznaczonych do spożycia bezpośredniego.

Przygotowanie jelit do użycia:

Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.

Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.

Przechowywanie jelit:

Jelita posiadają ok 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl