Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Osłonka białkowa karmel fi 45 opakowanie 10 m
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Osłonka tradycyjna białkowa. Znajduje zastosowanie przy produkcji dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak kiełbasa: krakowska pieczona, kaszubska.
Kaliber: fi 45 mm (przekrój po napełnieniu)
Szerokość rękawa złożonego: 71 mm
Opakowanie długość: 10 m
Zalety osłonek białkowych:
- nadają wyrobom naturalny wygląd,
- pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,
- dobrze przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe,
- przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
- wydajne w procesie produkcji,
- nadają się do nadrukowania,
- wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu.
Osłonkę należy namoczyć w lekko osolonej wodzie przez okres ok 10-15 minut w temperaturze 20-25°C.
Maksymalne temperatury:
parzenia 75 °C, wędzenia 90 °C.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.