Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Peklosól 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 1,91 zł 1.91
Cena netto: 1,55 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.89
Producent: Solino
Kod produktu: 1112-10

Opis

Sól do peklowania mięsa

Nadaje kiełbasom i szynkom kolor oraz konserwuje - zwiększa trwałość poprzez wstrzymanie rozwoju bakterii.

Producent: Inowrocławskie Kopalnie Soli "Solino" S.A.

Skład: sól, azotyn sodu E250

Zastosowanie: do peklowania przetworów mięsnych

Masa netto: 500g

Kiełbasy: posypać w stosunku 2,2% do masy farszu (22g na 1 kg mięsa) i trzymać tak przez 24 godziny. Nie dodawać soli.

Szynki: najlepiej moczyć w solance o roztworze 10% (500g na 5 litrów wody) przez okres 3-4 dni w temperaturze ok +6 stopni Celsjusza.

Peklosól pakowana jest w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Przechowywać w suchych pomieszczeniach.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl