Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pektyna cytrusowo-jabłkowa 100g Targroch
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pektyna jabłkowo-cytrusowa do wyrobu dżemów niskocukrowych.
Opakowanie 100g
Skład: pektyna E440, sacharoza
Produkt polski.
Data przydatności do spożycia do końca: 04.2020 r.
Sposób przygotowania:
1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
2. 33g pektyny wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Produkt może zawierać sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różna orzechy
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.