v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kaszanki domowej 100 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 7,50 zł 7.50
Cena netto: 6,10 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1059-17

Opis

Przyprawa do Kaszanki Domowej

Gotowa mieszanka przyprawowa do kaszanek oraz produktów regionalnych (krupniok śląski) z dominującą nutą pieprzu, majeranku oraz ziela angielskiego.

W celu maksymalnego ułatwienia przygotowania kaszanki zawarliśmy w składzie suszoną krew spożywczą.

Składniki: białko wieprzowe (krew suszona), cebula, pieprz czarny, majeranek, pieprz ziołowy (gorczyca, kolendra, majeranek, papryka ostra, tymianek, lubczyk, kminek, cząber), wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy, max 5%, czosnek, ziele angielskie, przeciwutleniacz - izoaskorbianian sodu max 3%, maltodekstryna

Dawkowanie: 30 g na 1 kg farszu lub wg uznania (do produkcji wędlin podrobowych)

Masa netto opakowania: 100g

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt zawiera alergen gorczycę.

Produkt może zawierać seler i sezam.

Kaszanka Domowa

Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Kasza jęczmienna 2,0 kg
  2. Płuca wieprzowe 1,5 kg
  3. Wątroba wieprzowa 1,0 kg
  4. Skórki wieprzowe 1,5 kg
  5. Podgardle wieprzowe 2,0 kg
  6. Mięso z głów 2,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) sól - 230g

2) Przyprawa Kaszanka Domowa 300g lub według uznania

3) Jelita wieprzowe 28 - 32 mm

Sposób przygotowania

  1. Gotowanie surowców

Surowce gotuje się w niewielkiej ilości wody:

  • skórki gotujemy w temp. ok. 95 st. C,
  • pozostałe surowce w wyjątkiem podgardla w temp. 80- 85 st. C do miękkości,
  • podgardle gotuje się w temp. ok. 85 st. C do stanu pół miękkiego,
  • kaszę jęczmienną wsypujemy do wrzącego rosołu i gotujemy się do stanu pół miękkiego. Na 2kg kaszy potrzebujemy ok. 4litrach rosołu.

Czas gotowania ok. 30 minut.

Ugotowaną kaszę pozostawić pod przykryciem na 30- 60 minut.

  1. Rozdrabnianie:

Mięso z głów, podgardle wieprzowe i płuca rozdrabniamy na siatce 5 mm. Skórki przez siatkę 3 mm, a wątrobę kroimy w kostkę.

  1. Mieszanie:

Do rozdrobnionych składników dodaje się sól, Przyprawę Kaszanka Domowa i miesza się do równomiernego wymieszania składników.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita wieprzowe 28 - 32 mm

  1. Parzenie:

W temp. 80- 85 st. C przez 60-90 min do osiągnięcia wewnątrz kiszek temp. 70- 72 st.C.

  1. Studzenie:

Studzenie zimną wodą

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1391 kJ/ 329 kcal, Tłuszcz: 2,87 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,40g, Węglowodany 22,62g, w tym cukry 2,02g, Białko 48,77g, Sól 0,49g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl