v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy chłopskiej 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 10,70 zł
  (1 kg = 107,00 zł )
10.70
Cena netto: 9,91 zł
  ( 1 kg = 99,10 zł )
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.93
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1051-00

Opis

Mieszanka przypraw do Kiełbasy Chłopskiej

Gotowa mieszanka smakowa na bazie przypraw naturalnych o charakterystycznym smaku z wyraźnie wyczuwalną nutą pieprzu czarnego oraz czosnku.

Grubo mielony pieprz czarny, widoczny w kiełbasie podkreśla wyjątkowość tego produktu.

Składniki: czosnek, pieprz czarny, gorczyca biała, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy max 7%, sól spożywcza niejodowana, aromat

Dawkowanie: 12 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 100g

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt zawiera alergen gorczycę,

Produkt może zawierać seler i sezam.

Kiełbasa chłopska - Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I . Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. I 3,0 kg
  2. Wieprzowina kl. II 6,0kg
  3. Wieprzowina kl. III 1,0 kg

II .Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Kiełbasa chłopska 120g lub według uznania

3)Zimna woda 0,25 l.

4) Jelita wieprzowe 28 - 30 mm

Sposób przygotowania

  1. Peklowanie:

Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

wieprzowina kl. I rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 13 mm

wieprzowina kl. II - rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 8 mm

wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 2,5-3 mm

  1. Mieszanie:

Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę.

Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa Chłopska.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita wieprzowe 28 - 30 mm

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na 2 godziny

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C

  1. Studzenie:

Studzenie zimną wodą

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1087 kJ/ 258 kcal, Tłuszcz: 2,32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,46g, Węglowodany 43,56g, w tym cukry 13,7g, Błonnik 9,01g, Białko 11,09g, Sól 6,74g

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl